Lietuvos kurčiųjų sporto bendruomenės vaikai antrą kartą smagiai leido laiką „Fizinio aktyvumo stovykloje“.

3–9 metų vaikučiai iš Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių ir Panevėžio, savaitę aktyviai judėjo. Gražiame Klaipėdos rajono kampelyje, prie Minijos upės esančioje „Rūgpienių kaimo“ poilsio ir pramogų sodyboje jie sportavo, keliavo, mokėsi joti, plaukti.

Su mažaisiais kartu buvo tėveliai ir savanoriai. Iš viso savaitę stovyklavo per 50 žmonių.

Vaikučiams pirmą dieną buvo įteiktos kepuraitės, marškinėliai su asmeniniais vardais. Stovyklautojai pasimėgavo LKSK tortu.

Stovyklą organizavusio Lietuvos kurčiųjų sporto komiteto (LKSK) prezidentas Edvinas Kriūnas surengė ekskursiją į labai populiarų „Dinozaurų parką“, kuriame vaikams labai patinka. Pernai lankęsi, pageidavo su dinozaurais susitikti ir šįmet. Vaikučių prašymas buvo įvykdytas. Visos dienos buvo turiningos. Prasidėjus stovyklai stovyklautojai susipažino su kaime esančiais gyvūnais, baseine mokėsi plaukimo įgūdžių. Kitą dieną laukė ištvermės žygis per miškus ir pagal Minijos upę.

Popietinėse dienos pusėse mažieji buvo kviečiami žaisti įvairius žaidimus, varžytis estafetėse, lenktyniauti bėgimo varžybose.

Baigiantis stovyklai „Rūgpienių kaimas“ ir visi dalyviai paskendo putose. Prezidentas E. Kriūnas pakvietė profesionalūs, jog jie surengtų „Putų šou“. Po to, vaikų laukė maudynės kubiluose.

„Džiaugiuosi, kad pavyko antrą kartą surengti tokią vaikų vasaros stovyklą. Jei ne projektas, kurį finansavo Neįgaliųjų reikalų departamentas, stovyklos nebūtų pavykę organizuoti. Orai mums pernelyg netrukdė, todėl viskas vyko pagal sudarytas programas, – džiaugėsi LKSK vadovas E.Kriūnas. – Kiekvieną dieną turėjome po vieną pagrindinę veiklą, kurios nesikartojo, o vėliau mažyliams rengėme judrumą lavinančius žaidimus, judėti skatinančias pramogas. Visas dienas – nuo ryto iki vakaro – vaikai buvo užimti.“

Stovykla buvo baigta linksmąja „Lobio medžioklės“ atrakcija, o vėliau ir apdovanojimo švente, kurios metu visiems vaikams buvo įteikti medaliai.

Anot prezidento, rengiant stovyklą labai svarbi buvo ne tik Neįgaliųjų reikalų departamento, bet ir rėmėjų pagalba, todėl reiškiame didelė padėka bendrovei „Arimex“, loterijų įmonei „Euloto“.
„Tikiuosi, kad ir kitąmet vaikučiams pavyks surengti tokią stovyklą“, – viliasi LKSK prezidentas E.Kriūnas.