Badmintono medalius po lygiai susižėrė vilniečiai ir klaipėdiečiai

Vilniuje vykęs Lietuvos kurčiųjų asmeninis badmintono čempionatas baigėsi dviguba Aurelijos Ramaneckaitės pergale, penktus metus iš eilės Igno Rezniko triumfu ir pirmą kartą auksu pasidabinusio Tado Rimkaus džiaugsmo akimirkomis.

Antrus metus iš eilės kurtieji plunksnuotojo kamuoliuko mėgėjai ir profesionalai susirinko į „Delfi“ sporto centrą, kuriame ir išsidalijo keturis komplektus medalių.

Moterų grupėje auksą pirmą kartą iškovojo vilnietė A. Ramaneckaitė, pakeliui į Olimpą atėmusi čempionės vardą iš praėjusių metų nugalėtojos Vaivos Žymantės, turėjusios tenkintis sidabro medaliu. Bronzą iškovojo klaipėdietė Marija Rimkutė.

Gal prizininkių trejetas būtų buvęs kitoks, jei į sostinę būtų galėjusi atvykti Emilija Unte. Dėl sunegalavusio vaiko klaipėdietė liko namie.

Vyrų grupėje, kaip ir buvo galima tikėtis, dėl aukso susirėmė du mūsų badmintono mohikanai – I. Reznikas ir Kazimieras Dauskurtas, ankstesniais laikais kibirus prakaito išlieję treniruotėse Klaipėdoje. Vėliau K. Dauskurtas išvyko gyventi į Vilnių ir nuo to laiko jie yra skirtingose klubuose.

Ir vėl jų kova finale tapo čempionato puošmena. Pirmą setą gana nesunkiai laimėjo I. Reznikas, antrajame arčiau pergalės buvo K. Dauskurtas. Tačiau „Šermukšnio“ sporto klubo narys rado jėgų pavyti D. Dauskurtą ir per pratęsimą laimėti – 23:21.

Dėl asmeninių priežasčių pirmenybėse nedalyvavo Vaidas Voroneckis. Tuo sėkmingai pasinaudojo T. Rimkus. Jis lengvai laimėjo bronzos medalį vyrų grupėje ir taip pat lengvai iškovojo auksą tarp jaunuolių iki 19 metų. Šioje grupėje antrą vietą pirmą kartą iškovojo kitas klaipėdietis Romualdas Jakubkis. Jaunuolių bronzą pelnė Lietuvos kurčiųjų ir neprigirdinčiųjų ugdymo centro (LKNUC) moksleivis Augustas Lukošius.

Merginų iki 19 metų grupėje buvo tokia pat situacija, kaip ir vyrų grupėje. Visas varžoves lengvai įveikė ir jau ne pirmus metus finale susitiko A. Ramaneckaitė ir M. Rimkutė. Šįkart A. Ramaneckaitė abu setus laimėjo gana įtikinamai. M. Rimkutė vėl turėjo tenkintis sidabru.

Bronzos medaliu pasidabino vilnietė Mantė Songinaitė (LKNUC).

Čempionato prizininkai

Vyrai:

🥇1. Ignas Reznikas („Šermukšnis“)

🥈2. Kazimieras Dauskurtas („Gestas“)

🥉3. Tadas Rimkus („Šermukšnis“)

🏸

Moterys:

🥇1. Aurelija Ramaneckaitė („Gestas“)

🥈2. Vaiva Žymantė („Gestas“)

🥉3. Marija Rimkutė („Šermukšnis“)

🏸

Vaikinai iki 19 m.:

🥇1. Tadas Rimkus („Šermukšnis“)

🥈2. Romualdas Jakubkis („Šermukšnis“)

🥉3. Augustas Lukošius (LKNUC)

🏸

Merginos iki 19 m.:

🥇1. Aurelija Ramaneckaitė („Gestas“)

🥈2. Marija Rimkutė („Šermukšnis“)

🥉3. Mantė Songinaitė (LKNUC)

Čempionato akimirkų nuotraukas galite rasti LKSK facebook profilyje.