Prisiekę mūsų žvejai, panorę dalyvauti Lietuvos kurčiųjų poledinės žūklės čempionate, savaitgalį rinkosi į Ukmergės rajoną. Jie dvi dienas knapsojo ant Kurėnų ežero ledo viliodami žuvis.

Šeštadienį jie gaudė sidabrašones tik vienu kabliuku (avižėle), o antrąją – tik blizge arba bet kokios dirbtinės medžiagos balansuokliais.

Avižėle individualioje įskaitoje geriausiai sekėsi žvejoti Vilniaus „Gesto“ sporto klubo nariams. Pirmavo Robertas Pavliučionokas („Gestas-1“), antras buvo Benas Karneckas („Gestas-1“), trečias – Gytis Čekutis („Gestas-2“).

Tarp komandų pergalę šventė „Gesto-1“ trijulė B. Karneckas, R. Pavliučionokas ir Klaudijus Nazarovas.

Antri buvo Kauno „Tylos-1“ žvejai – Linas Urbonas, Aidas Užkūrėlis ir Andrius Ratautas. Trečiosios vietos laurai atiteko „Gesto-2“ ekipos atstovams Gyčiui Čekučiui, Vytautui Kurmiui ir Dmitrijui Kurzankovui.

Pirmą dieną didžiausią žuvį – 21 cm 105 g ešerį pagavo Vadymas Kučma iš Klaipėdos „Šermukšnio“ komandos.

***

O antrąją dieną, blizgiaujant, geriausiai sekėsi kauniečiams. Nugalėjo L. Urbonas („Tyla-1“), antras buvo A. Ratautas („Tyla-1“), trečias – Kęstutis Baranauskas („Tyla-2“).

Tarp ekipų pergalę šventė „Tylos-1“ nariai L. Urbonas, A. Užkūrėlis ir A. Ratautas. Antrąją vietą užėmė „Gesto-2“ žvejai – G. Čekutis, V. Kurmis ir D. Kurzankovas, trečiąją – „Gesto-1“ komandos atstovai B. Karneckas, R. Pavliučionokas ir K. Nazarovas.

Antros dienos didžiausios žuvies savininkas – L. Urbonas. Kauniečio ešerys buvo 30,3 cm ilgio ir svėrė 455 g.

Čempionato akimirkų nuotraukas rasite LKSK facebook profilyje.