Dvi dienas Kaune vykęs Lietuvos kurčiųjų smiginio čempionatas baigėsi panevėžietės Dalios Kuprinskienės, vilniečio Tado Buinicko (asmeninėse varžybose), kauniečių Egidijos Vilčinskaitės ir Rimos Šiožienės bei panevėžiečių Dainiaus Kuprinsko ir Lino Čiplio (dvejetų pirmenybėse) pergalėmis.

Pirmąją dieną vyko asmeninės varžybos. Dėl čempionų titulų kovojo 12 moterų ir 16 vyrų. Mūšiai vyko olimpine (vieno minuso) sistema. Iš pradžių buvo žaidžiama iki dviejų laimėtų partijų, nuo pusfinalio – iki trijų.

***Moterys***

Damų grupėje, tarp kurių šįmet nebuvo praėjusių metų čempionės Martos Siedielnikovos, į geriausiųjų ketvertuką pateko Vilniaus „Gesto“ sporto klubo narės Viktorija Baronaitė, Janina Jankauskienė, Alla Dlužneva iš Klaipėdos „Šermukšnio“ ir Dalia Kuprinskienė iš Panevėžio „Vėjo“.

Bilietus į finalą iškovojo V. Baronaitė, įveikusi J. Jankauskienę, ir D. Kuprinskienė, nugalėjusi A. Dlužnevą.

Mažajame finale, kuriame varžėsi pusfinalyje pralaimėjusios moterys, sėkmė lydėjo J. Jankauskienę. Kovoje dėl čempionės taurės D. Kuprinskienė pranoko V. Baronaitę.

***Vyrai***

Vyrų turnyre pirmuosius etapus sėkmingiausiai įveikė „Gesto“ atstovai Vytautas Žymantas ir Tadas Buinickas, Kauno „Tylos“ narys Julius Zagorskis ir „Vėjo“ strėlyčių mėtymo meistras Ramūnas Kabelis.

Pusfinalyje V. Žymantas nugalėjo J. Zagorskį, o T. Buinickas – R. Kabelį.

Tad pasikartojo praėjusių metų finalas, kai dėl nugalėtojo taurės susirėmė V. Žymantas ir T. Buinickas. 2022-aisiais čempiono titulą iškovojęs T. Buinickas, pernai jį prarado, o šįmet vėl susigrąžino. V. Žymantas karaliaus karūną turėjo atiduoti kauniečiui.

Mūšyje dėl 3-iosios vietos R. Kabelis taikliau laidė strėlytes nei J. Zagorskis.

***Moterų dvejetai***

Moterų (ir vyrų taip pat) dvejetų varžybose (žaidė 6 komandos) buvo žaidžiama pagal dviejų minusų sistema, kuri vieną kartą suklupusiems buvo suteiktas antras šansas. Būtent juo ir pasinaudojo sykį suklupusios Egidija Vilčinskaitė ir Rima Šiožienė. „Tylos“ atstovės „per aplinkui“ patekusios į finalą, lemiamoje kovoje įveikė „Gesto“ duetą – Janiną Jankauskienę ir Danguolę Urbonavičienę, kurioms buvo pralaimėjusios prieš tai. J. Jankauskienė ir D. Urbonavičienė iškovojo sidabrą, o bronza turėjo tenkintis panevėžietės Dalia Kuprinskienė ir Jolanta Satkūnienė.

***Vyrų dvejetai***

Vyrų dvejetų turnyre kovojo 11 dvejetų. Tiesiausiu keliu (nė karto nepralaimėję) į finalą nukeliavo Panevėžio „robin hudai“ Dainius Kuprinskas ir Linas Čiplys. Jie taip įsibėgėjo, kad juos sustabdyti tapo neįmanoma. Ir mūšyje dėl aukso su varžovais-komandos draugais iš „Vėjo“ Ramūnu Kabeliu bei Tadu Bielskiu nesuklupo. T. Kabelis ir T. Bielskis iškovojo sidabro medalius, o bronzą iškovojo Kauno „Tylos“ ekipa – Viačeslavas Griliauskas ir Albinas Grabauskas.